
שינויים ומעברים – איך לקבל את גל השינוי ולעוף איתו?
1. שינויים ומעברים הם חלק טבעי מחיינו – שינוי הוא המרכיב הקבוע בחיים, הוא מסמל את תנועת החיים עצמה, כמו שאיפה ונשיפה, עונות השנה, זרימת הדם והחמצן, חיים.
2. בכל שינוי יש מעבר ממצב א (הגדה הראשונה) שמעניק לנו תחושת ביטחון ויציבות לתקופת זמן מסוימת עד שברגע מסוים משהו מתחיל לנוע בתוכנו ואנחנו חשות צורך לזוז למקום חדש (הגדה השנייה). עצם התנועה הפנימית מתחילה להניע אותנו למקום חדש חיצונית.
3. למעשה וברמה העמוקה ביותר השינוי האמיתי הוא בתחושות וברגשות – הביטחון מתחלף במיאוס, כמיהה לחדש, תשוקה, מיצוי – והשיעור הרוחני במעברים ושינויים הוא המוכנות לפגוש בנשימה פתוחה ונוכחת את השינוי בתחושות. מביטחון – לחוסר ביטחון. מאדמה יציבה – למשהו לא ידוע.
4. אפשר לדמות את המעבר מהגדה הראשונה לשנייה לשייט בנהר – והסירה שלנו היא “סירת התחושות”. ככל שמתקיימת העמקה וצלילה לתוך כל תחושה שעוברת בגוף – כך הגוף לוקח אותנו בבטחה לצד השני של הגדה.
ככל שתהיה יותר התנגדות והתעסקות מנטלית עם התחושות ועם השינוי – כך המעבר ייחווה כקשה ומאתגר יותר. סירת התחושות היא המקום הבטוח והיציב ביותר בתוכנו גם בתוך השינוי הכי גדול.
5. שינוי קורה. אנחנו לא עושות אותו. הוא קורה לנו, אנחנו מאפשרות אותו על ידי התבוננות, חלימה ובנייה אנרגטית של “הגדה השנייה” (המקום שאליו אנחנו רוצות להגיע מבחינה רגשית. למשל “אני רוצה להרגיש אהובה וראויה בתוך זוגיות”, “אני רוצה להרגיש מוערכת ונראית במקום עבודה חדש”).
ככל שנרפה לתוך “סירת התחושות” כך שינויים יתאפשרו בחיינו בקצב מהיר יותר וביתר קלילות וטבעיות.
6. העבודה הרוחנית בתהליך השינוי היא קבלת המרווח – הרי בגדה 1 יש ביטחון וגם בגדה ה2.
המרווח הוא שמציף חוסר ודאות, חשש וכדומה. אפשר לתמוך בקבלת המרווח על ידי תרגול יוגה ומדיטציה. בנוסף ריפוי רגשי עמוק של טראומות יעזור לנו לקבל שינויים בהווה – כי טראומה היא מצב עוצמתי של שינוי שבו הנשימה שלנו נעתקה, השתתקה, קפאה והתקשינו לקבל בה את השינוי.
לסיכום – בין כל שאיפה ונשיפה מתקיים מרווח. ההגות בו וההתמקדות איתו מאפשרת מבט חדש על החיים והעמקת חווית החיבור לדממה שמתקיימת בלב כל הדברים. אפשר לדמות את הדממה לקרקעית הנהר. גם כאשר יש גלים בנהר וסערות רגשיות – יש מרחב פנימי נצחי שלא זז שיכול להכיל הכל.